De organist

De vaste organist en cantor van de Amstelkerk is Eric Jan Joosse. Hij is de muzikaal leider van de ‘Cappella Nova’, de ‘huis-cantorij’ van de Amstelkerk, die aan ongeveer 14 diensten per jaar medewerking verleent. Dit koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de kerk. Het brede repertoire bestaat onder meer uit liederen uit het Liedboek, Zingend Geloven, het Dienstboek voor de kerken, liederen van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen, liederen uit Taizé en speciaal voor het koor geschreven composities van Eric Jan Joosse, daarnaast tevens werk van componisten als Willem Vogel, T. Tallis, C. Tye en Bob Chilcott. Het koor heeft 30 leden.

Eric Jan maakt deel uit van de Commissie Cantatediensten. Deze werkgroep organiseert vier keer per jaar een Cantatedienst op de zondagavond (19.00). De muziek voert de hoofdtoon. Naast klassieke stukken, worden ook moderne door het koor gezongen en gespeeld door diverse instrumentalisten. De voorganger houdt een korte meditatie.

Ook is hij de motor achter het KerstOrkest & PinkOrkest. De diensten van Kerstochtend en Pinksteren worden muzikaal verlevendigd door een ad-hoc orkest bestaande uit instrumenten van diverse pluimage. Voor meer informatie zie onder ruriek koren en orkesten.

Heeft u belangstelling voor zijn Curriculum Vitae klik dan hier.

Klik hier voor de eigen site van onze organist.

Eric Jan Joosse
ericjanjoosse@hetnet.nl

Kinderkerstfeest 24 dec. 19.30 uur

Samen met kinderen, tieners en volwassenen bereiden we een mega tof kinderkerstfeest voor. Dit jaar zullen we een toneelstuk spelen waarbij het publiek echt... meer

Ook dit jaar bent u weer van harte welkom bij de Vieringen Kerst en Nieuwjaar in de Amstelkerk:

Oecumenische Kerstviering in zorgcentrum Theresia 24 december 18.00 uur Ook dit jaar is er in de Glazen Zaal een feestelijke kerstviering met alle... meer

Kerstlichtjestocht 2014: Bethlehem in Westwijk!

Op zaterdagmiddag 20 december 2014 van 16.30 – 18.00 is iedereen, klein en groot, welkom om via een spoorvan lichtjes op weg te gaan om het eeuwenoude... meer

Ere zij God in de hemel, vrede op aarde!- een liedje van verlangen.

De tijd van Advent zijn we feestelijk ingegaan met een prachtige Cantatedienst. Advent is tijd van verwachting en uitzien naar datgene dat van God... meer

Bijbelwerkplaats 9 december

Deze keer lezen we Marcus 7:24-30 en  bespreken we uit het boekje p.76-78, ‘Met Gods ogen leren kijken’. ... meer