De organist

De vaste organist en cantor van de Amstelkerk is Eric Jan Joosse. Hij is de muzikaal leider van de ‘Cappella Nova’, de ‘huis-cantorij’ van de Amstelkerk, die aan ongeveer 14 diensten per jaar medewerking verleent. Dit koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de kerk. Het brede repertoire bestaat onder meer uit liederen uit het Liedboek, Zingend Geloven, het Dienstboek voor de kerken, liederen van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen, liederen uit Taizé en speciaal voor het koor geschreven composities van Eric Jan Joosse, daarnaast tevens werk van componisten als Willem Vogel, T. Tallis, C. Tye en Bob Chilcott. Het koor heeft 30 leden.

Eric Jan maakt deel uit van de Commissie Cantatediensten. Deze werkgroep organiseert vier keer per jaar een Cantatedienst op de zondagavond (19.00). De muziek voert de hoofdtoon. Naast klassieke stukken, worden ook moderne door het koor gezongen en gespeeld door diverse instrumentalisten. De voorganger houdt een korte meditatie.

Ook is hij de motor achter het KerstOrkest & PinkOrkest. De diensten van Kerstochtend en Pinksteren worden muzikaal verlevendigd door een ad-hoc orkest bestaande uit instrumenten van diverse pluimage. Voor meer informatie zie onder ruriek koren en orkesten.

Klik hier voor de eigen site van onze organist.

Eric Jan Joosse
ericjanjoosse@hetnet.nl

A.s. zondag startzondag met een bijzondere kinderkerk

Aanstaande zondag 6 september viert de Amstelkerk haar startzondag: een mooi begin van een nieuw seizoen. Speciaal voor de kinderen van de... meer

Van de diaconie

"We zien allemaal de indrukwekkende beelden van mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld en terreur. Vanuit de gemeente is de vraag gekomen om hier ook als... meer

Het nieuwe kerkblad nu op de website

Het tweede nummer van ons vernieuwde kerkblad nu te lezen via de website. Klik... meer

Startzondag 2015

Een fijne vakantie gehad ? Veel gezien en beleefd ? Tijd om hier gezellig over na te praten met een samenzijn op de startzondag van de... meer

Het nieuwe nieuwe kerkblad is verschenen en nu op de website al te bekijken.

Daar is ie dan ! Het nieuwe vernieuwde kerkblad. Ga er even lekker voor zitten om het te bekijken. ... meer