De organist

De vaste organist en cantor van de Amstelkerk is Eric Jan Joosse. Hij is de muzikaal leider van de ‘Cappella Nova’, de ‘huis-cantorij’ van de Amstelkerk, die aan ongeveer 14 diensten per jaar medewerking verleent. Dit koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de kerk. Het brede repertoire bestaat onder meer uit liederen uit het Liedboek, Zingend Geloven, het Dienstboek voor de kerken, liederen van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen, liederen uit Taizé en speciaal voor het koor geschreven composities van Eric Jan Joosse, daarnaast tevens werk van componisten als Willem Vogel, T. Tallis, C. Tye en Bob Chilcott. Het koor heeft 30 leden.

Eric Jan maakt deel uit van de Commissie Cantatediensten. Deze werkgroep organiseert vier keer per jaar een Cantatedienst op de zondagavond (19.00). De muziek voert de hoofdtoon. Naast klassieke stukken, worden ook moderne door het koor gezongen en gespeeld door diverse instrumentalisten. De voorganger houdt een korte meditatie.

Ook is hij de motor achter het KerstOrkest & PinkOrkest. De diensten van Kerstochtend en Pinksteren worden muzikaal verlevendigd door een ad-hoc orkest bestaande uit instrumenten van diverse pluimage. Voor meer informatie zie onder ruriek koren en orkesten.

Heeft u belangstelling voor zijn Curriculum Vitae klik dan hier.

Klik hier voor de eigen site van onze organist.

Eric Jan Joosse
ericjanjoosse@hetnet.nl

Het nieuwe kerkblad op de website

Nieuws uit het Jeugdhonk Hallo allemaal! De catechesegroepen zijn alweer helemaal op stoom, het eerste haardvuurgesprek in de pastorie was... meer

Startzondag 2014

Wat was het mooi weer, wat was het gezellig, wat werden we goed verzorgd, wat was het goed georganiseerd. ... meer

Bijbelwerkplaats 14 oktober

De Bijbelwerkplaats van dit seizoen zal gaan over het evangelie van Marcus aan de hand van deel 3 van het Doorns Evangelie,... meer

Kerkblad nr. 432 nu op de website

Persoonlijk blog Jolien van Zelderen 8-9-2014 Vanaf heden zou ik graag wat meer willen vertellen over mijn werkzaamheden in Ouderkerk. Gisteren was de... meer

Startzondag 7 september

Noteer vast in uw agenda !

Startzondag op 7 september.

Voor het programma klik op de flyer hiernaast.... meer