De organist

De vaste organist en cantor van de Amstelkerk is Eric Jan Joosse. Hij is de muzikaal leider van de ‘Cappella Nova’, de ‘huis-cantorij’ van de Amstelkerk, die aan ongeveer 14 diensten per jaar medewerking verleent. Dit koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de kerk. Het brede repertoire bestaat onder meer uit liederen uit het Liedboek, Zingend Geloven, het Dienstboek voor de kerken, liederen van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen, liederen uit Taizé en speciaal voor het koor geschreven composities van Eric Jan Joosse, daarnaast tevens werk van componisten als Willem Vogel, T. Tallis, C. Tye en Bob Chilcott. Het koor heeft 30 leden.

Eric Jan maakt deel uit van de Commissie Cantatediensten. Deze werkgroep organiseert vier keer per jaar een Cantatedienst op de zondagavond (19.00). De muziek voert de hoofdtoon. Naast klassieke stukken, worden ook moderne door het koor gezongen en gespeeld door diverse instrumentalisten. De voorganger houdt een korte meditatie.

Ook is hij de motor achter het KerstOrkest & PinkOrkest. De diensten van Kerstochtend en Pinksteren worden muzikaal verlevendigd door een ad-hoc orkest bestaande uit instrumenten van diverse pluimage. Voor meer informatie zie onder ruriek koren en orkesten.

Heeft u belangstelling voor zijn Curriculum Vitae klik dan hier.

Klik hier voor de eigen site van onze organist.

Eric Jan Joosse
ericjanjoosse@hetnet.nl

Vlucht MH17

In stilte en gebed hebben wij slachtoffers en nabestaanden herdacht. Gedragen in God’s hand. ‘Dat het LICHT mag schijnen over al hun... meer

Startzondag 7 september

Noteer vast in uw agenda !

Startzondag op 7 september.

Voor het programma klik op de flyer hiernaast.... meer

De vakantie editie van het kerkblad op de site

VakantieGoede herinneringen, Aan oude tijdenKomen met de zon, Mijn geheugen binnenglijdenVerlangens komen boven, Zin begint te herleven... meer

Collecte diaconie juli en augustus Stichting Child

Van 6 juli tot en met 10 augustus wordt er voor de Stichting Child ingezameld. De kleine in de kerk van Blaricum ontstane Stichting Child streeft naar een... meer

Spaar postzegels en kaarten.

Al jarenlang kunt u postzegels en briefkaarten voor Kerk in Actie sparen.In 2013 heeft dit landelijk maar liefst € 23.275,-- opgebracht.... meer