Cappela Nova

Cappella Nova is de 'huis-cantorij' van de Amstelkerk onder leiding van Eric Jan Joosse. Het koor verleent aan ongeveer 14 diensten per jaar medewerking en repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.15 uur in de kerk. Het brede repertoire bestaat onder meer uit liederen uit het Liedboek, Tussentijds, Zingend Geloven, het Dienstboek voor de kerken, liederen van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen, liederen uit Taizé en speciaal voor het koor geschreven composities van Eric Jan Joosse, daarnaast tevens werk van componisten als Willem Vogel, T. Tallis, C. Tye en Bob Chilcott. Het koor heeft 25 leden.

Kerstnachtkoor

Projectkoor KerstnachtKoor. Speciaal voor al die mensen die graag zingen richten we elk jaar een koor op waarmee we in 5 repetities en met groot enthousiasme prachtige kerstliederen gaan zingen tijdens de kerstnachtdienst in de Amstelkerk. Op het programma staan diverse kerstliederen en Engelse Carols. Al sinds het eerste KerstnachtKoor in 2001 bestaat het gelegenheidskoor zowel uit mensen-die-zelden-zingen als uit zangers-met-veel-ervaring, de bindende factor enthousiasme zorgt elke keer weer voor sprankelende repetities en een sfeervolle kerstnachtdienst.

Composities kerstnachtkoor. Door de koorleider Eric Jan Joosse zijn in de loop der jaren diverse arrangementen speciaal voor het KerstnachtKoor geschreven, diverse arrangementen staan inmiddels ook op het repertoire van andere koren. De repetities worden, meestal vanaf eind november, gehouden op donderdagavond van 20.30-22.00 uur in de Amstelkerk . Via de website en diverse andere media worden de exacte gegevens bekend gemaakt.

Composities kerstnachtkoor versie sept 2010. Klik hier om het overzicht te bekijken.

De oefenbestanden kunt u vinden op www.ericjanjoosse.nl

KerstOrkest & PinkOrkest

De diensten van Kerstochtend en Pinksteren worden muzikaal verlevendigd door een ad-hoc orkest bestaande uit instrumenten van diverse pluimage. Afhankelijk van de samenstelling zijn daarin ondermeer fluit, gitaar, banjo, mandoline, contrabas, accordeon, saxofoon, klarinet, trompet en piano te vinden. De belangrijkste taak van deze orkesten is het spelen en begeleiden van liederen, daarnaast verzorgt het orkest soms intermezzi. Via het Kerkblad en deze website worden gemeenteleden en andere belangstellenden te zijner tijd opgeroepen om in het ad-hoc orkest mee te spelen. De orkesten staan onder leiding van cantor-organist Eric Jan Joosse

Chorus Ad Hoc

Het projectkoor Chorus Ad Hoc verzorgt de muziek in de meeste cantatediensten in de Amstelkerk. Afhankelijk van het te zingen repertoire wordt door cantor-organist Eric Jan Joosse een gelegenheidskoor samengesteld. In een paar repetities - en met stevig studeren van de koorleden thuis - proberen we met plezierig hard werken tot een mooie verklanking van de te zingen stukken te komen. Op het repertoire staan onder meer werken van Byrd, Purcell, Händel, en cantates van Buxtehude, Bach en Telemann.

Chorus Ad Hoc is ook op YouTube te beluisteren:

J.M. Haydn - Angelis suis. Klik hier om te beluistern> http://www.youtube.com/watch?v=QB-J94d7rXA

Melchior Franck - Heb dich weg von mir. Klik hier om te beluisteren> http://www.youtube.com/watch?v=QB-J94d7rXA

Twee stukken uit de cantatedienst van 22 april.

Het gaat om Twee Maria Magdalena Motetten.
Ze zijn in 1996, 1997 gecomponeerd, tekst(voorstel) van Esther A. de Boer en muziek van ondergetekende. Kortom een mooi voorbeeld - uit onze eigen recente 'kerkgeschiedenis' -  van de samenwerking tussen predikant en cantor-organist.

Vakantie en waarneming

Ds Jos de Heer heeft vakantie van 28 juli tot 28 augustus. Voor vragen m.b.t. het pastoraat kunt u contact opnemen met: mw. Joke Stam, tel... meer

Startzondag 7 september

Noteer vast in uw agenda !

Startzondag op 7 september.

Voor het programma klik op de flyer hiernaast.... meer

Vlucht MH17

In stilte en gebed hebben wij slachtoffers en nabestaanden herdacht. Gedragen in God’s hand. ‘Dat het LICHT mag schijnen over al hun... meer

De vakantie editie van het kerkblad op de site